Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при включване на контакт - таблото, фарове и всичко в колата премига.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при включване на контакт - таблото, фарове и всичко в колата премига.

Здравейте, от скоро си имам Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2003 г. колата е перфектна с леки забележки по окачването. Та днес възникна следния проблем. Сутринта на тръгване към работа при завъртане на ключа да подгреят свещите преди да запаля, таблото и всички светлини (фарове, габарити, лампите) в колата започнаха да светят и да цъка всичко по таблото. Стартера завъртя едва доловимо и спря. От тук нататък няма повече въртене, но таблото и светлините се побъркват! Помислих, че е от слаб акумулатор, но не е това защото вързах друга кола с кабели към моята и резултата беше абсолютно същият. Разкачих клемите на акумулатор за да изчистя евентуална грешка на компютъра, чака 15 минути да се разредят кондензаторите, но ефекта е същия. Проверих и силовите бушони, няма проблем при тях. До последно колата си работеше без проблем. Времето беше кишаво и предполагам, че се е намокрило нещо което не трябва. Моля Ви за съвет какво може да се провери още и каква може да е причината за да се насочя и да проверя! Благодаря Ви предварително!

Проблемът при мен е, че не пали изобщо!
    А и всичко мига супер осезаемо като мигачи буквално!
    Last edited by freshman; d.m.y г., 21:58.

Comment

Вероятно е паднала/слаба/ батерия колега. Измери си волтажа на акумулатора. Щом е на месец, значи не се зарежда.

Comment

Не е това тествахме с товарна вилка.

Comment

Най вероятно е заради лоша маса (на акумулатора или тази между купето и скоростната кутия).

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Най вероятно е заради лоша маса (на акумулатора или тази между купето и скоростната кутия).
            Благодаря колега, ще проверя утре!

Comment

Масата е. На мен ми го направи номера при окиси на минусовата клема. Почистване, смазване и газ.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Масата е. На мен ми го направи номера при окиси на минусовата клема. Почистване, смазване и газ.
                Няма окис изобщо на клемата! И аз това помислих отначало.

Comment

Първоначално публикувано от freshman Покажи съобщение
                  Няма окис изобщо на клемата! И аз това помислих отначало.
                  Не е непременно да е окислена клемата. Може лошата връзка да е на мястото, където минусовият кабел от акумулатора прави връзка към шаси или в някоя от другите точки на замасяване.

Изобщо при отстраняване на проблеми по ел инсталации само визуалният оглед много често е подвеждащ. Най-добре е да се премери напрежението в двата края на съмнителната връзка. При изправна връзка то трябва да клони към нула. Колкото по-лоша е връзката, толкова по-високо ще е и измереното върху нея напрежение. Когато се прави това измерване, трябва въпросната връзка да е под товар (да има включен консуматор, който се захранва през нея). В противен случай пак може да се измери отсъствие на напрежение.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:23.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Те моите клеми са много странни. Дали са уригиналните незнам някакви много тънки не са като ония брат нзовите или оловните плътни.
                    алфа ромео 156 тс

Comment

При мен се оказа акумулатора, странно защо всичко беше ок на товарната вилка. Обаче възникна сега друг проблем, не иска да запали с новиа акумулатор върти стартера като побъркан и нищо. Освен това забелязах че ми изчезва антифриза, около 6-8 литра изчезнаха и не знам къде са. Проверих да не е смесило с маслото обаче няма бозав ефект или високо ниво, после реших да видя дали не е в цилиндъра, но свещите се оказаха сухи. Сега се чудя защо не пали и свързано ли е със загубата на антифриз, не прави локва никъде под колата която е в гараж и я следя или трябва да чистя някоя грешка на компютъра заради смяната на акумулатора. Сега ще извадя свещите да ги замеря колко ома са и ако трябва да сменям. Някой ако има идея какво може да е, моля нека съдейства. Благодаря Ви!

Comment

Не трябва да се прави нищо след смяната на акумулатора, но щм не пали е добре да се направи диагностика. Тя може да насочи, къде е проблемът. Загубата на антифриз да не е от радиаторчето на парното?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Не трябва да се прави нищо след смяната на акумулатора, но щм не пали е добре да се направи диагностика. Тя може да насочи, къде е проблемът. Загубата на антифриз да не е от радиаторчето на парното?
                          Проверих, дали няма нещо мокро вътре в купето, но няма, замислям се дали да не разглобя покрай климатроника и да видя дали е там. Благодара за отговора!

Comment

Колега как 6-8 литра ще липсват и няма да има следи от теч или т.н.
                            Няма нужда от разглабяне,като загрее колата пускаш парното и ако няма ефекта на раждане търси проблема някъде другаде.
                            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                            X